Securitate si Sanatate in Munca – Protectia muncii pentru bucatar

Solicita oferta PaginiStiriVideoCOR SERVICIU CLIENTI : 0748.028.457 contact@rsge.ro  


RSGE Breadcrumbs arrowStiri Breadcrumbs arrowSecuritate si Sanatate in Munca Breadcrumbs arrowProtectia muncii pentru bucatar

Protectia muncii pentru bucatarProtectia muncii pentru bucatarUltima actualizare: 2016-01-04 19:23:59

Fiecare manager de restaurant, de dimensiuni mai mici sau mai mari trebuie sa fie constient de importanta cunoasterii si respectarii normelor de protectia muncii de catre bucatarul sau.  Indiferent de specificul pe care il are restaurantul, bucatarul este intodeauna cel care da nota definitorie, am putea spune chiar cel care face diferenta. Clientii multumiti se intorc pentru a manca in acelasi loc si pentru ca respectivul loc devine familiar si sunt primiti cu caldura, iar ospatarii cunosc deja tipul de vin pe care il prefera, insa ce cantareste cel mai mult in decizia revenirii, este faptul ca mancarea este preparata doar in acel loc in felul cum le place, de un anumit bucatar.

Istoria scrisa in bucatarie

Arta culinara si maiestria unui bucatar talentat pot face dintr-un restaurant un adevarat spatiu istoric, frecventat de mai multe generatii. Dar la fel de important este insa ca pregatirea preparatelor sa se desfasoare in conditiile respectarii normelor de protectie a muncii pentru bucatar. Pentru acesta, bucataria poate fi ca panza pentru pictor, sau precum campul de lupta pentru erou, de aceea maiestria dedicarii sale, trebuie sa fie insotita de asigurarea celor mai bune conditii de lucru si de luarea masurilor necesare pentru prevenirea accidentelor si a imbolnavirii profesionale. Printre accidentele minore care pot aparea sunt arsurile si oparirile, insa vatamarile si accidentele pot fi diverse, cu atat mai mult cu cat deseori ori se lucreaza sub presiunea timpului. De aceea este bine ca bucatarul sa foloseasca instrumente automate de coborare a alimentelor, sa poarte echipamentul individual de protectie corespunzator, sa se asigure ca recipientele sunt de dimensiuni potrivite si vor rezista temperaturilor ridicate. Pentru ca masinile de feliat, amestecatoarele si cutitele sunt foarte des prezente in bucatarie si accidentele provocate de utilizarea acestora, cum sunt taieturile, se pot produce frecvent. De aceea pentru marirea gradului de protectie si diminuarea riscului, bucatarul va trebui sa fie instruit corespunzator in conformitate cu normele de protectia muncii.

Caldura mare mon cher

Lucrul in bucatarie face ca mediul sa fie cald si umed, iar vara conditiile pot fi si mai dificile. De aceea angajatorul se va asigura ca a luat din timp toate masurile necesare de protectie a muncii pentru bucatar si personalul din bucatarie. Pentru ca expunerea frecventa la mediul foarte cald poate provoca o varietate de afectiuni, pot aparea efecte de solicitare la caldura, eruptiile cutante si lesinul fiind indicatori des intalniti pentru aceasta stare. Pentru a se evita epuizarea din cauza caldurii si crampelor, expunerea la caldura trebuie tratata din fazele incipiente.Este necesara evaluarea riscurilor si implementarea planului de masuri de reducere sau eliminare a incidentelor de acest tip. Aparatele de ventilare generala, aerul conditionat sau sistemele de racire locala a aerului, pot fi utile si se recomanda instalarea lor.

De asemenea asigurarea rezervelor de apa rece, pe langa numeroasele beneficii, poate fi o solutie si in acest caz. Pauzele in locuri racoroase, sunt de asemenea recomandate. Aromele delicioaselor ingrediente ii rasfata pe clienti si intreaga atmosfera poate deveni de poveste, pentru ca gustul face diferenta. De aceea asigurarea conditiilor de siguranta pentru lucratori este absolut necesara, deoarece in felul acesta se elimina riscul de imbolnavire profesionala si indirect se asigura cadrul adecvat petrecerii unor momente placute dedicate mesei.

Ingredientul care conteaza pentru siguranta afacerii dumneavoastra este preocuparea constanta pentru adoptarea masurilor de protectie a muncii. Contactati specialistii Reliable Solutions Group si in cel mai scurt timp vom incepe sa ne preocupam impreuna de gasirea celor mai potrivite solutii.

Te-ar mai putea interesa :

• Specificitatea SSM
Ce este, până la urmă, Securitatea și sănătatea în muncă? Ce trebuie să înțeleg, ce trebuie să rețin, ce pot da la o parte din toată această informație stufoasă și greu digerabilă care mie, ca antreprenor, îmi impune atâtea rigori?!?   • Cum faci evaluarea riscului la securitatea fizica, rapid si eficient?
Cum faci evaluarea riscului la securitatea fizica, rapid si eficient? Iata cateava idei, propuneri si solutii pentru ca acest proces sa se desfasoare cum iti doresti. Atunci cand vorbim despre eficienta, cu siguranta ne referim implicit, la scopuri. Obiectivele profesionale pe care le avem ca manag   • Mintea neinteleasa
Verificam cele mai puternice echipamente folosite pe fiecare loc de muncă. Se impiedica, cad si isi lovesc masinile în timp ce privesc în jos concentrati asupra telefoanelelor mobile. Acestea interzic echipamentele individuale de protectie și se rănesc folosind unelte familiare. Ei f   • Mai mult de 30 de obligatii pe linie SSM ale angajatorilor
Nu ne-am propus sa realizam in acest articol o lista exhaustiva a obligatiilor angajatorului pe linie SSM. Insa, dorim sa semnalizam prezenta acestora  in numar mai mare de 30 in legislatia in vigoare. Acest lucru creste gradul de constientizare asupra  nevoii de management al timpului in   • Cine este responsabil sa traduca in limba romana cartea tehnica de securitate a unei masini industriale
Chiar daca lucrati in domeniu si nu este un termen nou, dorim sa incepem acest articol prin a explica ce este cartea tehnica de securitate. Cartea tehnica de securitate este documentul care permite exploatarea in conditii de securitate a utilajelor, motoarelor si masinilor industriale. Ea cuprinde p   Vezi toate stirile din categoria Securitate si Sanatate in Munca

Ultimele noutatiSpecificitatea SSM   Ce este, până la urmă, Securitatea și sănătatea în muncă? Ce trebuie să înțeleg, ce trebuie să rețin, ce pot da la o parte din toată această informație stufoasă și gr
Citeste mai departe Cauti un evaluator de risc pentru compania ta?   Daca esti in cautarea unui evaluator de risc pentru compania, organizatia sau institutia pe care o conduci, trebuie sa stii ca esti la un telefon distanta de un specialist in acest domeniu. Probabil
Citeste mai departe Mintea neinteleasa   Verificam cele mai puternice echipamente folosite pe fiecare loc de muncă. Se impiedica, cad si isi lovesc masinile în timp ce privesc în jos concentrati asupra telefoanelelor mobile. Ac
Citeste mai departe

ProtectiaMuncii-EvaluareRisc.ro:
Abilitare Cariere Despre noi Ghid alegere stingatoare Intrebari frecvente Legislatie Parteneri Utile Contact
Suntem pe:

 Facebook

YouTube

 Youtube

Google+

 Google+

 

Tel: 0748.028.457

 Echipamente SSM si PSI

 

 ANPC