Protecția Muncii Mărășești acționează în baza standardelor de bază care trebuie îndeplinite în cadrul unui program de prevenire a pericolelor pentru a putea realiza ideile fundamentale pentru siguranța tuturor.
Ce presupune un control ISU și ce acte trebuie să aveți pregătite la îndemână sunt motive de întrebare pentru angajatori și de aceea necesitatea colaborării cu o firmă de protecția muncii este una reală.
Protecția Muncii Mărășești finalizează analiza pericolelor
Legislația în securitate și sănătate în muncă a stabilit că finalizarea analizei pericolelor poate fi realizată atâta timp cât sunt îndeplinite următoarele condiții:
- Abordați riscurile inerente procedurii
- Identificați evenimentele anterioare care ar fi putut avea consecințe grave
- Identificați măsurile inginerești și administrative care vor reduce sau elimina astfel de riscuri
- Determinați repercusiunile dacă astfel de controale eșuează
- Faceți o evaluare calitativă a oricăror efecte potențiale ale eșecului unui proces
Programele de management al siguranței procesului și managementul riscurilor sunt construite de inspectorii Protecția Muncii Mărășești pe baza analizei pericolelor în procesele de muncă.
De fapt, finalizarea analizei pericolelor acoperă o gamă largă de posibilități de îndeplinire a acestor criterii SSM minime.
Managementul pericolelor are nevoie de o echipă de profesioniști
Similar altor programe de management al pericolelor, un studiu referitor la evaluarea riscurilor ar trebui finalizat în etape, ca parte a unui proiect de management al riscului.
În mod ideal, o evaluare a inspectorilor Protecția Muncii Mărășești începe ori de câte ori are loc un proces nou sau un proces care s-a modificat la locul de muncă.
Acesta poate fi orice, de la adăugarea unei noi mașini până la o modificare care face sarcina mai simplă.
Această abordare are nevoie de echipa de profesioniști a Protecția Muncii Mărășești în domenii precum operațiuni, întreținere, instrumentare, inginerie, proiectare de proces, etc. pentru a fi operațională.
În funcție de tehnica sau procesul revizuit, dimensiunea adecvată a echipei va varia, dar ar trebui menținută cât mai mică posibil, fără a compromite capacitatea sau cunoștințele esențiale.
Evaluarea riscurilor asigură conformitatea în caz de control ISU
Când inspectorii ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență) intră într-o unitate, atunci începe procesul de control din punct de vedere al securității și sănătății în muncă. Imediat ce vor intra în unitate, vor verifica:
-dacă sunt indicatoare de evacuare afișate pe pereți;
-dacă persoanele din interiorul unității pot ieși cu ușurință în caz de urgență fără a se împiedica de diverse echipamente care le-ar putea sta în cale;
-dacă există la nivel de companie o strategie de evacuare în caz de urgență.
Funcționalitatea elementelor din interior și supraviețuirea persoanelor care se află în interiorul structurii în momentul cheie determină modul în care se va acționa în cazul unui incendiu.
Dacă doriți să evitați amenzile SSM, toate cerințele menționate mai sus sunt inevitabile și trebuie duse la îndeplinire. În plus, inspectorii ISU se concentrează pe existența stingătoarelor de incendiu.
Importantă este poziția stingătorului de incendiu, care trebuie mai întâi poziționat la vedere și apoi trebuie verificat dacă este încă în termenul de utilizare valabil pentru a fi folosit.
Numărul încăperilor dintr-o unitate și dimensiunea acestora determină exact de câte extinctoare are nevoie o organizație pentru a fi în siguranță.
Trusa de prim ajutor obligatorie în orice unitate
Pachetul de prim ajutor este o resursă suplimentară care nu ar trebui să fie trecută cu vederea de nicio afacere, deoarece are potențialul de a salva vieți în circumstanțe neplăcute.
Trebuie să fie întotdeauna complet și, ca și extinctorul, amplasat într-o locație în care oricine poate ajunge cu ușurință pentru a ajuta pe cineva care are nevoie în caz de urgență.
Există situații în care o singură trusă medicală este insuficientă pentru o afacere, de aceea cel mai bine este să fiți pregătit și să obțineți toate echipamentele esențiale pentru a evita riscurile.
Instalația electrică este verificată de inspectorii ISU
Nu expirați ușurat dacă inspectorii ISU au găsit totul de pe lista anterioară în regulă, deoarece mai există cel puțin o verificare de efectuat.
Unul dintre teste este verificarea instalației electrice, dacă există contacte defecte care pot declanșa incendii, puteți fi amendat. În legătură cu configurația electrică, trebuie să luați următoarele măsuri:
-prizele electrice din companie trebuie să fie etichetate cu nivelul de tensiune;
-corpurile electrice de iluminat trebuie protejate;
-o atenție sporită este acordată tablourilor electrice, obligatoriu trebuie să fie încuiate și semnalizate.
Mai multe detalii în legătură cu toate aceste aspecte puteți afla dintr-o ședință de consultație cu un reprezentant al firmei noastre Protecția Muncii Mărășești!