Acasăechipamente psiUtilizarea nisipului în stingerea incendiului

Utilizarea nisipului în stingerea incendiului

Date:

Articole asemanatoare

spot_imgspot_img

Utilizarea nisipului în stingerea incendiului, ca să aibă succes, depinde de cunoașterea modului de utilizare corespunzător. O tehnică mai convențională implică utilizarea unei găleți cu nisip, spre deosebire de un stingător.

Având în vedere disponibilitatea stingătoarelor de incendiu, folosirea unei găleți de nisip pentru a stinge un incendiu poate să nu pară cea mai bună soluție, dar poate funcționa pentru anumite tipuri de flăcări.

Utilizarea nisipului și a altor articole pentru stingerea incendiului

În timpul unui incendiu, poate dura ocazional mult mai mult decât era anticipat pentru ca pompierii să răspundă după primirea semnalului. Între timp, focul este în continuare în creștere.

Puteți depune toate eforturile pentru a stinge focul cu ajutorul articolelor create special pentru a ajuta la combaterea incendiilor. Magazinul PSI al RSGE vă pune la dispoziție următoarele articole:

• Găleată de foc. Vă permite să transportați o cantitate considerabilă de nisip sau apă pentru a încetini răspândirea focului.

• Puteți păstra absorbanții (nisipul, sarea, absorbanții vegetali sau minerali, etc.) aproape în lada de nisip. Pentru parcări și benzinării este necesară lada cu nisip de dimensiuni mai mari.

• Absorbantul cu nisip poate fi aruncat pe foc cu ajutorul lopeții de foc, stingând flăcările.

Utilizarea nisipului este ineficientă împotriva incendiilor masive 

Articole stingere incendii
Articole stingere incendii

Nu orice fel de foc trebuie stins cu nisipul din găleată. Găleata de nisip poate fi folosită o singură dată pentru a stinge un incendiu, prin urmare este ineficientă împotriva incendiilor masive, scăpate de control.

Funcționează bine pentru incendii mici de grăsime, flăcări cauzate de materiale inflamabile și incendii electrice atunci când folosirea apei ar fi riscantă sau inutilă.

În mod frecvent, se recomandă sufocarea unei flăcări sau a unui foc de tabără cu nisip. Cu toate acestea, stingerea acestor tipuri de incendii controlate poate fi riscantă.

Utilizarea nisipului poate stinge imediat flăcările, dar poate menține jarul și lemnul nearse aprinse dedesubt. În cele din urmă s-ar putea reaprinde, creând un pericol de incendiu.

Cum funcționează gălețile de foc

Gălețile de incendiu sunt adesea fabricate din plastic sau metal și au un fund convex pentru a ajuta la eliberarea substanței de stingere a incendiului (nisipul).

Deoarece majoritatea găleților de incendiu sunt de culoare roșu aprins, ele sunt ușor de identificat în caz de urgență. În funcție de modul în care doriți să stingeți focul, puteți pune nisipul, apa sau materialele absorbante în aceste găleți de foc.

Gălețile de foc sunt adesea ușor de gestionat datorită dimensiunilor lor mici. Sunt la prețuri accesibile în magazinul nostru PSI și le puteți reumple rapid adăugând nisipul proaspăt, astfel încât să fie acolo data viitoare când aveți nevoie de el.

Utilizarea nisipului din aceste găleți are diverse dezavantaje. Când sunt pline, pot cântări mult, lucru pe care unii indivizi îl pot găsi dificil de gestionat.

În mod normal, gălețile nu au mânere rezistente, ceea ce poate îngreuna ținerea găleții în mână și aruncarea nisipului în foc. În plus, lasă în urmă tot nisipul, care poate fi dificil de îndepărtat complet.

Pichet PSI
Pichet PSI

Stingerea unui incendiu cu nisip

Utilitatea găleții cu nisip este sporită prin păstrarea acesteia în apropierea potențialelor surse de incendiu sau într-un atelier, garaj unde materialele inflamabile ar putea lua foc.

Nisipul poate fi turnat sau aruncat direct pe foc pentru a-l stinge. Pentru a direcționa cu precizie nisipul, trebuie să fii suficient de aproape, dar nu prea aproape. Nisipul împiedică oxigenul să ajungă la flăcări, oprind răspândirea focului.

Sub nisip, pot exista încă puncte fierbinți care reprezintă un pericol. Odată ce focul a fost stins, mutați cu grijă nisipul pentru a verifica dacă există pete fierbinți rămase.

Curățarea nisipului după singerea incendiului

Trebuie să curățați nisipul după ce focul a fost stins și toate punctele fierbinți au fost aduse sub control. Aflați cum să eliminați corect nisipul contactând compania de gestionare a gunoiului din cartier.

Specialiștii RSGE avertizează despre utilizarea nisipului care ar trebui să fie acum considerat un material periculos dacă a fost folosit pentru a stinge un incendiu folosind diverse substanțe sau substanțe chimice potențial dăunătoare.

Când ați terminat cu curățarea, completați nisipul în găleată. Pentru ca acesta să fie disponibil în cazul în care aveți nevoie din nou de găleata de foc, puneți-o înapoi în locul de depozitare.

Solicitați asistență de la pompieri dacă nisipul nu poate stinge complet flăcările și nu aveți o altă găleată cu nisip la îndemână.

Mai multe detalii despre articolele create special pentru a ajuta la combaterea incendiilor găsiți pe site-ul RSGE!

Abonează-te

- Nu ratati nici-un articol - notificare

- Puteti obține acces deplin la conținutul nostru premium

- Navigați gratuit cu până la 5 dispozitive simultan

Ultimele articole