Protecția Muncii Negrești vine cu detalii despre procedura de instruire în prim ajutor pentru urgențe la locul de muncă. Primul ajutor de urgență este conceput pentru activitățile cu risc scăzut și răni minore.
Instruirea în primul ajutor la locul de muncă împuternicește persoana desemnată să aplice primul ajutor pentru o serie de leziuni și boli specifice.
Protecția Muncii Negrești amintește prevederile legale în privința acordării de prim ajutor
Urgențele în prim ajutor permit unei persoane desemnate la locul de muncă să acorde asistență medicală cuiva care este rănit sau se îmbolnăvește în timpul lucrului.
Specialiștii Protecția Muncii Negrești, în acest articol, răspund la următoarele întrebări:
- Aveți nevoie de prim ajutor în cadrul companiei?
- De câți asistenți de prim ajutor aveți nevoie?
Experții Protecția Muncii Negrești amintesc recomandările regăsite în legislația referitoare la securitatea și sănătatea în muncă pentru activitățile de muncă:
- Pericol de nivel scăzut
Dacă activitățile de muncă reprezintă un pericol de nivel scăzut (de exemplu, birou sau magazine), este posibil să aveți nevoie doar de un punct de prim ajutor sau doar de o trusă de prim ajutor.
- Riscuri de nivel înalt
Dacă activitățile de muncă reprezintă pericole de nivel mai ridicat (de exemplu, producția de alimente sau șantierele de construcții), atunci veți avea nevoie de unul sau mai mulți lucrători calificați în acordarea de prim ajutor.
Cursurile de prim ajutor oferă un nivel adecvat de instruire
Pentru a asigura siguranța lucrătorilor dumneavoastră, Protecția Muncii Negrești organizează programe de formare pentru a oferi un nivel adecvat de instruire în primul ajutor angajaților.
Primele două minute după un accident, o rănire sau o stare de sănătate proastă sunt cele mai importante.
Asigurarea primului ajutor de către un angajat care are o pregătire profesională suficientă pentru a prelua controlul asupra situației, poate fi diferența dintre accidentele de muncă ușoare și cele mortale.
Toți furnizorii de formare trebuie să fie capabili să îndeplinească criteriile stabilite de legislația pentru protecția muncii. Inspectorii Protecția Muncii Negrești spun ce trebuie să includă aceste criterii:
- Calificarea de lucru oferită de formatorii de prim ajutor.
- Monitorizarea sistemelor de asigurare a calității.
- Standardele de prim ajutor la locul de muncă.
- O certificare a cursurilor de prim ajutor.
Prezența obligatorie la cursurile de formare profesională
Legea nr. 319/2006 privind securitatea și sănătatea în muncă cere tuturor cursanților să participe la toate sesiunile unui curs de prim ajutor. Acest lucru se poate face prin observare și interogare continuă în timpul cursului.
Un curs de formare profesională poate permite angajaților tăi să fie pregătiți și bine echipați în cazul în care are loc un accident la locul de muncă.
De asemenea, poate acoperi o serie de subiecte tehnice, cum ar fi leziuni ale coloanei vertebrale, ale capului, fracturi, sufocare, sângerări și multe altele.
Acoperire suplimentară pentru angajații formați în prim ajutor
În funcție de dimensiunea afacerii, este posibil să aveți nevoie de o acoperire suplimentară de prim ajutor. Aceasta înseamnă că dacă un angajat este absent sau în concediu anual, un alt angajat poate ocupa acest rol.
Acest curs îi va ajuta pe cursanți să-și dezvolte abilitățile și să ofere îndrumări pentru a ajuta pe cineva care a suferit un accident și are o criză, se sufocă, a suferit un șoc, a suferit arsuri sau nu respiră.
Echipa Protecția Muncii Negrești organizează periodic aceste cursuri pentru lucrători oferind evaluări prin observație continuă pe parcursul programului de instruire.
Cum procedați dacă are loc un accident la locul de muncă
Dacă există un accident la locul de muncă, trebuie să urmați procesul corect. Angajatorul are obligația de a sesiza Inspectoratul Teritorial de Muncă relevant cu privire la accidentele și bolile de muncă.
Persoana afectată își poate pierde dreptul de a primi îngrijirile medicale necesare și orice drepturi ulterioare de asigurare dacă accidentul de muncă nu este raportat.
Acest lucru se poate face conform Regulamentului privind raportarea leziunilor, bolilor și evenimentelor periculoase. Aceste incidente trebuie să se încadreze în următoarele categorii:
- Accidente mortale și non-fatale
- Boli legate de muncă
- Accidente care au ca rezultat mai mult de șapte zile de absență
- Incidente legate de gaze
La locul de muncă, trebuie să vă gândiți întotdeauna la securitate și sănătate în primul rând.
Gestionați primul ajutor la locul de muncă solicitând oferta protecția muncii experților în medicina muncii ai Protecția Muncii Negrești!