Acasăechipamente psiSistemele de alarmă pentru detectarea incendiilor

Sistemele de alarmă pentru detectarea incendiilor

Date:

Articole asemanatoare

spot_imgspot_img

Detectarea incendiilor se face folosind sisteme de alarmă create pentru a le depista într-un stadiu incipient, când mai este timp pentru locuitori să scape în siguranță.

Cerințele de inspecție, testare și întreținere pentru aceste sisteme sunt extinse și, în cele din urmă, ar putea costa mai mult decât instalarea inițială.

Detectarea incendiilor accelerează operațiunea pentru stingerea lor

Siguranța celor care răspund la situații de urgență este condiționată de detectarea timpurie a incendiilor. Majoritatea sistemelor de alarmă indică personalului de urgență locația incendiului, accelerând operațiunea pentru stingerea lui.

Deoarece eforturile de control sunt inițiate atunci când incendiul este încă minor, detectarea incendiilor timpurie ajută la prevenirea pierderii proprietății și a timpului de nefuncționare.

Alarmele trebuie utilizate asociate cu detectoare pentru ca acestea să fie eficiente, iar semnale de alarmă pot fi trimise ocazional direct la pompieri, dar această măsură nu mai este normă în majoritatea locurilor.

Și clădirile echipate cu sprinklere necesită sisteme de detectarea incendiilor

Sprinklere incendiu
Sprinklere incendiu

Sistemele de alarmă alertează cel puțin ocupanții clădirii și trimit, de obicei, un semnal către o stație de monitorizare cu echipaj, fie la fața locului, fie în afara acestuia.

Beneficiile acestor sisteme sunt numeroase pentru detectarea incendiilor. Faptul că nu încearcă să limiteze sau să regleze flăcările este singurul lor dezavantaj semnificativ.

Incendiul este controlat prin sisteme de suprimare, cum ar fi sprinklerele automate. Ele funcționează ca un sistem bazat pe detectarea căldurii dacă sunt conectate la aparate de notificare, deoarece emit și o alertă în timp ce funcționează.

Cu toate acestea, ele nu vor funcționa la fel de rapid ca un sistem de detectare a fumului. Din acest motiv, chiar și clădirile echipate cu sprinklere care necesită o notificare rapidă necesită în continuare sisteme de detectare și alarmă.

Detectoarele de căldură, cea mai ieftină tehnologie de detectarea incendiilor

Cel mai fundamental sistem de alarmă exclude detectarea incendiilor. Emite doar o alertă locală și include stații de tragere manuale.

Acest tip de sistem depinde de un ocupant care găsește focul, ceea ce poate întârzia mult timp procesul. Costul sistemului pe care trebuie să-l instalați crește în raport cu cât de repede doriți să fiți avertizat de incendiu.

Costul de detectare a vitezei este mare. Detectoarele de căldură sunt cea mai ieftină și mai lentă tehnologie de detectare a incendiilor disponibilă.

Cea mai rapidă modalitate pentru detectarea incendiilor este utilizarea unui sistem de detectare a fumului cu aspirație de aer, însă aceste sisteme sunt de cinci până la zece ori mai scumpe.

Autorizație PSI
Autorizație PSI

Cum să alegeți un sistem de detectarea incendiilor

Obiectivele de siguranță la incendiu ale companiei ar trebui să ghideze tipul de sistem de detectare și alarmă la incendiu pe care îl utilizați. Aceste obiective rezultă dintr-o analiză de risc a instalațiilor și operațiunilor dumneavoastră de afaceri.

Această abordare depinde în mare măsură de toleranța dumneavoastră la risc și de capacitatea dumneavoastră de a absorbi pierderile.

Problemele unui spital nu sunt la fel cu problemele unui depozit. Avertizarea timpurie este crucială într-o instituție în care siguranța vieții este preocuparea principală, cum ar fi un spital în care pacienții ar putea să nu poată pleca independent.

Un sistem care poate trimite notificări mai rapide este, de asemenea, necesar în locuri precum cămine, hoteluri și alte locuri în care oamenii pot dormi atunci când izbucnește un incendiu.

Sistemele de alarmă au cerințe stricte de inspecție, testare și întreținere

De obicei, sistemul de alarmă nu este nevoie să sune cât mai devreme într-un depozit, deoarece de obicei angajații vor fi treji și conștienți.

Un incendiu poate fi detectat mai lent într-o zonă care este de obicei nelocuită și unde siguranța vieții nu este o preocupare esențială.

De asemenea, trebuie să țineți cont de angajamentul continuu necesar pe durata de viață a sistemului atunci când alegeți un sistem pentru detectarea incendiilor. Aceste sisteme au cerințe stricte de inspecție, testare și întreținere.

Detectarea incendiilor timpurie ajută la protejarea ocupanților clădirii, la reducerea daunelor proprietății și la minimizarea întreruperilor activității.

Dacă sistemele de detectarea incendiilor și alarmele joacă un rol crucial în strategia dumneavoastră generală de protecție împotriva incendiilor, aflați detalii importante consultând specialiștii noștri!

Abonează-te

- Nu ratati nici-un articol - notificare

- Puteti obține acces deplin la conținutul nostru premium

- Navigați gratuit cu până la 5 dispozitive simultan

Ultimele articole