Acasăechipamente psiEchipamentul rezistent la flacără trebuie purtat acolo unde există pericol de incendiu

Echipamentul rezistent la flacără trebuie purtat acolo unde există pericol de incendiu

Date:

Articole asemanatoare

spot_imgspot_img

Echipamentul rezistent la flacără trebuie purtat de oricine lucrează pe șantiere sau cu unelte care au potențialul de a provoca incendii, ardere sau riscuri electrice.

Alegerea adecvată pentru acest tip de echipament implică o varietate de aspecte diferite, dar există câteva elemente fundamentale de care toată lumea ar trebui să fie conștientă.

Echipamentul rezistent la flacără, măsură de siguranță pe șantiere

Oricine lucrează pe șantiere sau cu echipamente care prezintă pericole potențiale, cum ar fi incendiu, ardere sau arcuri electrice, trebuie să poarte echipamentul rezistent la flacără ca măsură de siguranță.

Capacitatea țesăturii și a altor materiale de a se auto stinge este denumită rezistență la flacără.

Aceasta înseamnă că îmbrăcămintea rezistentă la flacără încetează să ardă atunci când sursa de aprindere, cum ar fi o flacără sau un arc electric, este eliminată.

Procedând astfel, focul este oprit să se răspândească și nu mai există nicio posibilitate de contact între piele și suprafețele fierbinți sau îmbrăcămintea arzând.

Stingere incendii
Stingere incendii

Expunerea la căldură, foc sau electricitate prezintă pericol de rănire

Deși echipamentul rezistent la flacără este făcut pentru a preveni propagarea incendiilor, acesta nu este ignifug și va lua foc dacă o scânteie suficient de puternică intră în contact cu materialul.

Echipamentul rezistent la flacără trebuie purtat ca o cerință pentru toți cei care lucrează în locuri în care expunerea la căldură, foc sau electricitate prezintă pericol de rănire.

Există trei categorii principale de pericole cu care se confruntă oamenii din diferite profesii:

  • Arcurile electrice prezintă un risc pentru angajații electricieni, angajații de utilități electrice și orice persoană care intră în contact cu obiecte electrice sub tensiune.
  • Incendiu fulger. Lucrătorii de la rafinării, unități farmaceutice sau chimice și orice persoană care manipulează materiale inflamabile sunt expuse riscului de acest pericol.
  • Explozie a prafului combustibil. Cei care operează în medii în care se produce praf fin, cum ar fi la fabricile de prelucrare a hârtiei, alimentelor, vopselei și metalelor, sunt expuși acestui pericol.

Obligațiile angajatorilor sunt stabilite de legislația SSM

Conform standardelor specifice stabilite de legislația în Securitate și Sănătate în Muncă (SSM), angajatorii sunt obligați să se asigure că lucrătorii:

-nu se expun flăcărilor și arcurilor electrice;

-nu poartă îmbrăcăminte care ar putea agrava nivelul de rănire în caz de incendiu.

De-a lungul anilor, au fost create numeroase versiuni pentru echipamentul rezistent la flacără pentru a oferi protecție sporită în caz de incendiu.

Majoritatea sunt un amestec de diverse fibre rezistente la flacără și alte substanțe, cum ar fi bumbacul și nailonul, care au fost tratate cu substanțe chimice ignifuge.

Autorizație PSI
Autorizație PSI

Tipurile tipice de textile rezistente la flacără în mod natural

  • Nomex este un tip de fibră fabricată de întreprinderi care produc țesături rezistente, respirabile, cu rezistență încorporată la flacără.

Este folosit într-o gamă largă pentru a produce echipamentul rezistent la flacără, inclusiv echipamentul folosit de pompieri.

  • Kevlar. Aceste fibre sunt renumite pentru rezistența la flacără. În comparație cu Nomex, este mai ușor și mai subțire și își păstrează rezistența chiar și în condiții foarte calde.

Datorită costului său de obicei ridicat, este adesea combinat cu alte ingrediente, mai degrabă decât să fie folosit exclusiv.

  • Modacrilic. Cea mai populară fibră, modacrilic, a fost fabricată comercial din 1949 și este de obicei folosit în amestecuri de textile.

Materialul este ideal pentru utilizare în uniforme și echipamentul rezistent la flacără, deoarece este ușor de vopsit, rezistă la încrețire și se usucă rapid.

Articolele de corp din fibre sintetice, cum ar fi nailonul și poliesterul, nu ar trebui purtate de persoanele care au nevoie de echipamentul rezistent la flacără.

Acestea riscă să se topească sau să se ardă atunci când sunt expuse la căldură mare, purtate pe sub îmbrăcămintea rezistentă la flacără.

Siguranța lucrătorilor, oferită de echipamentul rezistent la flacără

Angajatorii aleg adesea echipamentul rezistent la flacără după ce au efectuat o analiză a pericolelor care ia în considerare expunerile potențiale la energie într-un anumit mediu de lucru.

Lucrătorii pot fi protejați în mod adecvat și se pot concentra asupra sarcinii în cauză astfel:

-efectuând evaluări ale riscurilor precise;

-selectând îmbrăcămintea adecvată rezistentă la flacără;

-asigurându-se că sunt purtate corespunzător.

Protejarea siguranței lucrătorilor, care ar trebui să fie de o importanță capitală atât pentru angajatori, cât și pentru lucrători, necesită purtarea echipamentului rezistent la flacără!

Abonează-te

- Nu ratati nici-un articol - notificare

- Puteti obține acces deplin la conținutul nostru premium

- Navigați gratuit cu până la 5 dispozitive simultan

Ultimele articole