Protecția Muncii Constanța

Protecția Muncii Constanța, ghid pentru iluminatul de urgență
Protecția Muncii Constanța, ghid pentru iluminatul de urgență

Protecția Muncii Constanța a elaborat un ghid pentru iluminatul de urgență și semnele de ieșire obligatorii care pot ajuta persoanele să ajungă în siguranță în zone cu cel mai mic nivel de perturbare.

Iluminatul de urgență este o piesă esențială a echipamentului de protecție împotriva incendiilor care ajută la iluminarea căilor de evacuare.

Protecția Muncii Constanța avertizează asupra întreruperii iluminatului

Specialiștii Protecția Muncii Constanța consideră că este extrem de dificil pentru oameni să părăsească locul în care s-a produs un incendiu în condiții de siguranță și în timp util atunci când nu pot vedea.

Atunci când alimentarea cu energie electrică a unei clădiri este întreruptă, iluminatul de urgență direcționează ocupanții către o ieșire și îi ajută să se mențină în siguranță.

Electricitatea este adesea unul dintre primele lucruri care se întrerupe în timpul incendiilor sau inundațiilor. Iluminatul poate fi afectat în timpul unei pene de curent.

În aceste circumstanțe, întunericul poate pune oamenii în poziții periculoase și neplăcute.

Evaluarea Riscurilor Constanța indică zonele cruciale unde iluminatul este necesar

Semnele de ieșire
Semnele de ieșire

Când se întrerupe curentul, luminile de urgență, care funcționează cu baterii, se aprind pentru a ajuta oamenii să găsească ieșirile de urgență ale clădirii.

Atât în ​​structurile rezidențiale, cât și în cele comerciale, iluminatul de urgență și semnele de ieșire sunt mandatate prin lege, conform analizelor efectuate de Evaluarea Riscurilor Constanța.

Instalarea iluminatului de urgență în punctele strategice din jurul unei unități este esențială pentru iluminarea căilor de evacuare. Printre zonele cruciale unde iluminatul este necesar se numără:

-rutele de evacuare;

-unde există scări rulante, trepte sau rampe;

-ușile de ieșire ale clădirii;

-oriunde se află o intersecție de coridoare;

-băile, camerele spațioase sau camerele fără ferestre;

– deasupra echipamentelor pentru stingerea incendiilor;

-pe fiecare etaj sau nivel al unei clădiri.

Puteți să alegeți dintr-o varietate de lumini de urgență

Luminile de urgență se încadrează adesea în una din două categorii: întreținute sau nu. Când alimentarea este întreruptă, luminile de urgență întreținute se comută la o sursă externă de baterie.

Luminile care nu sunt întreținute sunt rareori păstrate aprinse și se aprind doar în caz de urgență.

În timp ce luminile neîntreținute pot fi utilizate în locuri care nu necesită iluminare constantă, luminile întreținute pot fi folosite atât ca iluminat obișnuit, cât și ca iluminat de urgență.

Pentru nevoile dumneavoastră, experții Protecția Muncii Constanța vă indică să alegeți dintr-o varietate de lumini de urgență, inclusiv:

  • Lămpi de lumină
  • Corpuri de iluminat de urgență
  • Corpuri de iluminat de ieșire

Unde ar trebui să fie instalate indicatoarele de ieșire și iluminatul de urgență?

Protecția Muncii Constanța vă învață cum să aveți cea mai bună configurație de iluminare de urgență.

În interiorul clădirii, indicatoarele de ieșire și iluminatul de urgență trebuie să fie ambele instalate în diferite locații.

  • Semnele de ieșire ar trebui să fie plasate deasupra fiecărei ieșiri din clădire, trebuie să fie luminoase și clar vizibile în orice moment, nu doar în caz de urgență.

Pe traseul de evacuare, acestea ar trebui să fie amplasate deasupra scărilor și ușilor, în special în coridoarele unde există o cotitură sau o intersecție în care oamenii se pot dezorienta.

Priviți în jurul clădirii pentru a depista eventuale intersecții, pericole sau alte bariere în calea unei evacuări de urgență în siguranță.

Strategia de evacuare în caz de urgență vă ajută să rămâneți în siguranță

  • Asigurați-vă că iluminarea de evacuare se potrivește exact, evaluând luminile de evacuare. Mai mult, luați în considerare prezența altor aparate de incendiu, cum ar fi stingătoarele și alarmele.
  • Gândiți-vă cum ați putea accelera și simplifica procedura de evacuare în caz de urgență.
  • Păstrați un document despre poziția iluminatului de urgență și testați luminile în mod regulat.

Iluminatul de urgență trebuie examinat frecvent și, dacă modificați designul clădirii companiei, asigurați-vă că actualizați sistemul de lumini.

Vreți să aflați mai multe despre cel mai bun echipament de incendiu pentru societatea dumneavoastră?

Indiferent cât de specifice ar fi nevoile companiei, profesioniștii Protecția Muncii Constanța vor lucra pentru a descoperi ce echipamente PSI sunt mai economice, dar și care sunt cele mai bune pentru dumneavoastră.

Sunați-ne imediat pentru mai multe detalii în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor!