Protecția Muncii Huși

Protecția Muncii Huși
Protecția Muncii Huși

Protecția Muncii Huși consideră că problemele legate de protecția muncii la locul de muncă sunt elemente esențiale ale muncii decente.

Este crucial să se efectueze evaluarea riscurilor privind accidentele de muncă pentru a determina cât de bine sunt protejați lucrătorii de riscuri și pericole la locul de muncă.

Protecția Muncii Huși efectuează evaluarea riscurilor

Un accident de muncă este orice eveniment neprevăzut, neplanificat, inclusiv acte violente, care are loc în timpul sau în legătură cu angajarea și provoacă una sau mai multe vătămări, boli sau decese la locul de muncă.

Indicatorii obținuți în urma evaluărilor accidentelor de muncă completează indicatorii inspecției muncii.

Orice vătămare personală, boală sau deces cauzată de o accidentare la locul de muncă este denumită vătămare profesională. Un lucrător care a suferit un accident de muncă constituie un caz de accident de muncă.

Prin urmare, un accident profesional diferă de o boală profesională, care este o afecțiune cauzată de expunerea prelungită la factorii de risc asociați activității de muncă.

Un accident la locul de muncă poate duce la o vătămare mortală (în cazul în care decesul a survenit în decurs de un an de la ziua accidentului) sau o vătămare fără deces.

Incapacitatea de muncă duce la invaliditate temporară sau permanentă

Incapacitatea de muncă
Incapacitatea de muncă

Incapacitatea de muncă se referă la incapacitatea victimei de a îndeplini sarcinile obișnuite ale locului de muncă sau ale funcției deținute în momentul producerii accidentului din cauza unui accident de muncă.

Conform informațiilor oferite de inspectorii Protecția Muncii Huși, invaliditatea poate fi: temporară sau permanentă.

  • Incapacitatea permanentă de muncă

Incapacitatea permanentă de muncă se referă la situațiile de accident de muncă în care persoana vătămată nu mai poate îndeplini niciodată sarcinile obișnuite ale locului de muncă la momentul accidentului.

  • Incapacitatea temporară de muncă

Incapacitatea temporară de muncă se referă la cazurile de vătămare profesională în care lucrătorii accidentați nu își mai pot îndeplini sarcinile obișnuite la locul de muncă sau postul pe care îl ocupau în ziua accidentului.

Ulterior, angajații care au suferit accidentări au putut să își reia activitățile într-un interval de un an de la data accidentului (ziua accidentului).

Zilele pierdute din cauza incapacității temporare se referă la numărul total de zile calendaristice, excluzând ziua accidentului, în care lucrătorii au fost în incapacitate de muncă, până la maximum un an.

Absențele scurte de la locul de muncă pentru îngrijiri medicale în valoare de mai puțin de o zi nu sunt luate în considerare.

Elaborarea strategiilor de prevenire a incidentelor

Scopul evaluării riscurilor efectuată de Protecția Muncii Huși este de a evidenția domenii cruciale care necesită atenție. Planificarea acțiunilor preventive necesită acces la datele privind accidentele de muncă.

Protecția Muncii Huși recomandă ca rezultatele cercetărilor să fie examinate pe sex, ocupație, activitate economică sau orice combinație a acestora, pentru a putea dezvolta strategii de prevenire a incidentelor.

De exemplu, este posibil să fie vizați mai eficient angajații în locuri de muncă și activități cu risc ridicat pentru campanii de siguranță, inspecții și crearea de reguli și proceduri.

Generarea de date de înaltă calitate poate fi îngreunată de problemele legate de raportarea inexactă a accidentelor profesionale mortale, așa că trebuie puse în aplicare procese adecvate.

Se crede că raportarea inexactă are loc în toate etapele de dezvoltare ale companiilor.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Huși are obligația de a aplica corect legislația muncii

Angajatorii și angajații pot primi sfaturi de la inspectorii de muncă cu privire la modul de îmbunătățire a implementării legislației naționale în domenii precum:

-programul de lucru;

-salariul;

-asigurarea de echipamente de protecție;

-securitatea și sănătatea în muncă.

Inspectorii din cadrul Protecția Muncii Huși verifică dacă la locul de muncă sunt respectate standardele naționale de muncă și alertează autoritățile naționale cu privire la lacunele și defectele legislației interne.

Aceste măsuri sunt esențiale pentru a se asigura că toate întreprinderile și angajații sunt tratați în mod similar în conformitate cu legea privind munca.

Contactați experții Protecția Muncii Huși care oferă servicii de protecția muncii prin firma noastră specializată tuturor angajatorilor și angajaților de pe raza județului Huși!