Protecția Muncii Focșani

Protecția Muncii Focșani
Protecția Muncii Focșani

Protecția Muncii Focșani oferă servicii de evaluarea riscurilor pentru activități ce implică munca cu azbest, un material natural care conține fibre microscopice minuscule.

Aceste fibre pot ajunge în aer și sunt ușor de inhalat atunci când azbestul este perturbat, fie că este în stare naturală sau într-un produs care conține azbest.

Protecția Muncii Focșani previne lucrătorii asupra riscului de cancer

Conform informațiilor oferite de specialiștii Protecția Muncii Focșani, în fiecare an, azbestul ucide un număr însemnat de oameni. Fibrele de azbest se pot depune în plămâni, crescând riscul de a dezvolta boli grave, inclusiv cancer.

Fibrele de azbest sunt eliberate în aer atunci când materialele care conțin azbest sunt sparte sau deranjate. Aceste fibre au potențialul de a fi inhalate și de a provoca boli catastrofale.

Aceste boli durează de obicei un timp pentru a se dezvolta, așa că nu vor afecta sănătatea lucrătorilor imediat. Cu toate acestea, până când sunt descoperite efectele azbestului, este adesea prea târziu pentru a lua orice măsură.

Măsuri de precauție impuse de contactul cu azbest

Fibrele de azbest sunt eliberate în aer
Fibrele de azbest sunt eliberate în aer

Orice structură industrială sau rezidențială construită sau renovată înainte de anul 2000 conține azbest. S-ar putea să-l întâlniți în timp ce lucrați cu multe dintre materialele comune utilizate în industria construcțiilor.

Responsabilitatea de a gestiona azbest revine persoanelor responsabile cu proprietățile non-casnice, care sunt responsabile pentru:

-protejarea persoanelor, inclusiv asigurarea echipamentului de protecție cu care lucrează acolo;

-utilizarea în alte moduri care duc la pericole pentru sănătate asociate expunerii la azbest.

Reglementările privind controlul azbestului subliniază responsabilitatea de a gestiona azbest. Protecția Muncii Focșani subliniază o parte dintre obligații:

-creați și mențineți o evidență actualizată a locației și stării materialelor care conțin azbest sau a materialelor despre care se presupune că ar conține azbest;

-luați măsuri rezonabile pentru a determina dacă există materiale care conțin azbest în spații non-casnice, cantitatea acestora, unde se află și în ce stare se află.

-pregătiți un plan detaliat care subliniază modul în care riscurile din materialele identificate vor fi gestionate după evaluarea riscului ca cineva să fie expus la fibrele din acele materiale.

Tulburările lucrătorilor cauzate de contactul cu azbest

Principala cale prin care azbestul pătrunde în organism este prin inhalare. Șansa de a obține mezoteliom, cancer pulmonar, ovarian sau de laringe crește odată cu expunerea la azbest (cancer al mucoasei plămânilor).

Aceste tumori apar frecvent la zeci de ani de la expunerea la azbest.

  • Mezoteliomul este un tip de cancer rar, care se dezvoltă rapid, care este practic întotdeauna cauzat de expunerea la azbest. Această boală este acum incurabilă.
  • Azbestoza este o afecțiune în care țesutul cicatricial se acumulează în interiorul plămânilor și îngreunează respirația. Plăcile pleurale sunt pete îngroșate de țesut cicatricial de pe pleura sau mucoasa pulmonară.

Specialiștii Protecția Muncii Focșani amintesc pericolele pentru sănătate

Nu există un nivel sigur de expunere care să vă împiedice să contractați o boală legată de azbest, spun specialiștii din Organizația Mondială a Sănătății.

Acest lucru se datorează faptului că azbestul este un cancerigen genotoxic și se crede că nu există un prag de expunere sau o doză sigură datorită modului în care interacționează cu ADN-ul.

Oricine poate intra în contact cu fibrele de azbest, fie azbest natural găsit în unele roci, sedimente și soluri, fie materiale care conțin azbest găsite în mediul nostru construit.

Cei care efectuează reparații, întreținere, renovări și alte lucrări la structurile și infrastructura mai vechi care conțin materiale din azbest sunt cei mai expuși riscului de expunere.

Atâta timp cât azbestul este sigilat, nevătămat și nu este deranjat, doar locuirea sau lucrul într-o clădire care conține azbest nu este întotdeauna periculos.

Măsuri de precauție dacă bănuiți că ați fost expuși la azbest

Dacă bănuiți că ați intrat în contact cu fibrele de azbest, ar trebui să luați următoarele măsuri de precauție dacă presupusa expunere a avut loc la locul de muncă:

  • În cazul în care angajatorul dumneavoastră nu elimină imediat riscul în curs, luați legătura cu el. Dacă nu, sunați autoritățile de sănătate și securitate în muncă de stat sau teritoriale.

Dacă presupusa expunere a avut loc în afara serviciului (acasă sau în cartier):

  • Pentru informații despre cum să vă garantați că fibrele de azbest nu continuă să reprezinte un risc pentru dumneavoastră sau pentru alții, discutați cu autoritatea de reglementare a mediului.

Programați o consultare cu experții Protecția Muncii Focșani pentru a analiza potențialele probleme de sănătate și pentru a cere îndrumări cu privire la orice evaluări necesare pentru sănătate!