Protecția Muncii Cluj

Protecția Muncii Cluj, servicii de întreținere stingătoare
Protecția Muncii Cluj, servicii de întreținere stingătoare

Protecția Muncii Cluj descrie în acest articol ce extinctoare pentru stingerea incendiilor pot fi utilizate în cazul incendiilor: stingătoarele de unică folosință sau cele reîncărcabile.

Majoritatea incendiilor la început au mici dimensiuni, dar, dacă li se permite să continue, se vor extinde și se vor răspândi, provocând daune semnificative și punând în pericol viața celor din apropiere.

Protecția Muncii Cluj recomandă stingătoarele de incendiu fixe și portabile

Organizațiile ar trebui să se gândească la instalarea sistemelor fixe de stingătoare de incendiu în plus față de furnizarea de stingătoare portabile pentru stingerea incendiilor, pentru:

-a spori capacitățile generale de protecție împotriva incendiilor;

-a proteja anumite locații sau echipamente.

Există multe tipuri, grupuri, stiluri și culori diferite de echipamente de protecție împotriva incendiilor, explică experții Protecția Muncii Cluj.

Având atât de multe posibilități, este mai dificil să luați o decizie la început, dar crește și probabilitatea de a găsi cea mai potrivită variantă pentru nevoile dumneavoastră.

Când cumpărați echipament de protecție împotriva incendiilor, este important să vă faceți temele și să țineți cont de toate cerințele și pericolele care pot apărea acasă sau la locul de muncă.

Evaluarea Riscurilor Cluj explică procedurile de întreținere necesare extinctoarelor

Stingătoare de incendiu
Stingătoare de incendiu

Este important să rețineți că Evaluarea Riscurilor Cluj specifică cum doar un specialist calificat vă poate verifica și reumple extinctorul. Următoarele situații vor necesita reumplerea extinctoarelor:

  • Data de expirare înscrisă pe eticheta de întreținere a trecut.
  • Presiunea extinctorului scade la un nivel nesatisfăcător.
  • Deteriorarea extinctorului compromite capacitatea de funcționare sau presiunea acestuia.
  • Extinctorul prezintă scurgeri sau metalul s-a corodat din cauza schimbărilor de temperatură, umiditate, murdărie sau umiditate.
  • Extinctorul este folosit, chiar accidental sau din neatenție. Orice utilizare poate duce la pierderea gazului extinctorului, iar acesta devine inoperabil.

Stingătorul de incendii, cel mai popular tip de echipament PSI

Luarea unor decizii proaste vă poate împiedica să puteți stinge un incendiu și chiar să declanșați o reacție chimică care ar înrăutăți mult focul.

Specialiștii Protecția Muncii Cluj prezintă unul dintre cele mai populare piese de echipament de protecție împotriva incendiilor, împreună cu câteva lucruri esențiale de reținut despre el:

  • Cel mai popular tip de echipament este stingătorul de incendii.

Extinctoarele sunt destul de personalizabile și extrem de benefice pentru nevoile organizației dumneavoastră. Dar cu siguranță nu sunt un produs unic.

În ciuda aspectului similar, conținutul acestor recipiente metalice variază semnificativ de la unul la altul. Culoarea benzilor de pe stingătoare poate afecta semnificativ modul în care stingeți incendiile.

Deși poate fi tentant să achiziționați un stingător de unică folosință, este esențial să vă gândiți dacă un stingător reîncărcat vă va economisi timp și bani, în funcție de cerințele și pericolele din organizație.

Stingătoarele de unică folosință sau stingătoarele reîncărcabile?

Când decideți să alegeți între stingătoarele de incendiu reîncărcabile și de unică folosință, țineți cont de următoarele:

-Care este diferența dintre ele?

-Care sunt planurile dumneavoastră pe termen lung și scurt?

  • Supapele din plastic de pe stingătoarele de unică folosință le fac inutilizabile odată ce conținutul s-a scurs. Le puteți folosi o singură dată, spun inspectorii Protecția Muncii Cluj.
  • Stingătoarele reîncărcabile, pe de altă parte, au o supapă metalică care le permite să fie umplute de un specialist calificat în stingerea incendiilor și reutilizate în mod repetat.

Deși articolele de unică folosință sunt mai puțin costisitoare la momentul primei achiziții, acestea pot ajunge să coste mai mult pe termen lung.

Reîncărcarea unui stingător în loc să achiziționați unul nou, de unică folosință, de fiecare dată când există o urgență de incendiu, poate fi mai economică, mai ales dacă situațiile de incendiu apar frecvent.

Asistență în domeniile SSM/PSI/SU!

Înainte de a decide dacă să cumpărați echipamente temporare, de unică folosință, sau stingătoare reîncărcabile care durează mult timp, luați întotdeauna în considerare strategia de extindere viitoare a companiei.

Echipamentul dumneavoastră va trebui modificat dacă firma dumneavoastră suferă renovări sau modificări specifice care cresc riscul într-o anumită zonă a clădirii.

Aveți vreun plan să vă mutați sau să vă renovați facilitățile, iar pericolul de incendiu s-ar putea modifica?

Contactați chiar astăzi echipa Protecția Muncii Cluj pentru achiziția de echipamente PSI, servicii de întreținere a stingătoarelor și ședințe de asistență în domeniile SSM/PSI/SU!