Protecția Muncii Galați

Protecția Muncii Galați analizează riscurile
Protecția Muncii Galați analizează riscurile

Protecția Muncii Galați amintește că lucrul într-o locație îngustă crește pericolele, dincolo de cele asociate activității în sine, care pot fi problematice în sine în ceea ce privește sănătatea și securitatea lucrătorilor.

Atunci când bugetul unui proiect include costuri ridicate, siguranța poate fi ocazional compromisă neintenționat. În acest caz, spațiul de lucru trebuie examinat pentru a vedea dacă se pot face modificări.

Protecția Muncii Galați atenționează asupra pericolelor

Specialiștii Protecția Muncii Galați spun că trebuie avută o grijă mai mare atunci când se operează în spații limitate, deoarece zona de lucru devine un loc limitat atunci când sunt combinate două declanșatoare:

  • Accesul este limitat în mod semnificativ.
  • Există pericole de tip: incendiu, căldură, gaze, substanțe solide sau lichide care curg liber sau orice combinație a acestora.

Lucrul într-un loc mic poate crește riscul de accidente. Indiferent dacă lucrați sau nu singur va avea un impact semnificativ asupra gravității accidentului și a rezultatului acestuia.

Dacă spațiul restricționat este adesea suficient de mare doar pentru un singur lucrător, pentru a se asigura că totul decurge conform planului, ar trebui să existe întotdeauna cineva „din exterior” care:

-să țină cont de evoluția lucrării;

-să comunice în mod regulat cu persoana care efectuează lucrarea.

Evaluarea Riscurilor Galați identifică pericolele prezente în spațiile închise

Zona de lucru devine un loc limitat
Zona de lucru devine un loc limitat

Pe baza naturii activităților din companii, evaluările riscurilor pot să nu fie esențiale, deoarece multe dintre activități sunt repetitive. Din păcate, nu există două sarcini identice pentru majoritatea dintre noi.

O evaluare a riscurilor este crucială în această circumstanță. Acest lucru ar trebui să fie făcut de cineva care are experiență de lucru în spații închise.

Evaluarea Riscurilor Galați identifică pericolele care sunt vizibile și prezente și pe cele care ar putea apărea pe măsură ce sarcina este îndeplinită.

O ilustrare a acestora din urmă ar fi posibilitatea acumulării de gaze otrăvitoare în urma activității de sudură, dacă nu există o cale ușoară pentru scăpa de acestea.

Examinați dacă lucrarea ar putea fi finalizată din afara spațiului închis

Dacă există șansa ca lucrarea să poată fi finalizată de la distanță, poate fi utilizată tehnologia care este instalată într-un spațiu mic, dar este operată de la distanță din afara zonei.

Protecția Muncii Galați sfătuiește muncitorii să se asigure că sunt potriviți pentru mediul în care vor lucra. Fiecare dintre noi avem forme și dimensiuni diferite, iar unii sunt mai potriviți pentru anumite sarcini decât alții.

Trebuie subliniat faptul că legislația privind securitatea și sănătatea în muncă:

-interzice discriminarea la locul de muncă;

-nu interzice companiilor să angajeze oameni pentru un anumit loc de muncă pe baza caracteristicilor lor fizic;

-interzice discriminarea pe criterii de mărime.

Asigurați-vă că aveți EIP potrivit oricând este necesar

Echipamentul individual de protecție (EIP) trebuie utilizat întotdeauna atunci când este necesar, conform evaluărilor riscurilor la locurile de muncă efectuate de Protecția Muncii Galați.

Atunci când se lucrează în spații închise, angajații pot fi tentați să arunce anumite articole de EIP pentru că sunt incomod de purtat sau de folosit sau pentru că fac munca mai dificilă.

Când curăță un rezervor de depozitare a făinii, de exemplu, un lucrător ar putea prefera să poarte o mască de față din pânză de bază decât o mască de ventilație completă cu filtre de carbon de înaltă calitate, deoarece:

-este mai confortabil de purtat;

-îmbunătățește vizibilitatea.

Măsuri de siguranță elaborate în urma analizei riscurilor pentru spațiile înguste

Modificările la un site existent sunt adesea o soluție mai puțin drastică decât s-ar putea crede inițial. Acest lucru ar putea implica:

-lărgirea unei trape de acces;

-adăugarea unei alte surse de ventilație;

-crearea unei noi ieșiri pentru deșeuri atunci când sunt efectuate sarcinile de curățare.

Din cauza costului ridicat al unei lucrări într-o zonă mică, dorința de a finaliza sarcina cât mai repede și mai ieftin presupune ignorarea posibilelor pericole.

Aici intervin specialiștii Protecția Muncii Galați cu implementarea măsurilor de siguranță elaborate în urma analizei riscurilor în spațiile înguste.

Alegeți externalizarea serviciilor de protecția muncii către experții societății noastre, iar afacerea dumneavoastră va fi în siguranță!