Protecția Muncii Brăila

Protecția Muncii Brăila cercetează accidente de muncă
Protecția Muncii Brăila cercetează accidente de muncă

Protecția Muncii Brăila denumește accident la locul de muncă, cunoscut și ca accident de muncă, orice eveniment neașteptat la locul de muncă care rănește sau ucide un angajat.

Accidentul de muncă este definit ca un eveniment distinct care are loc în cursul obișnuit al activității și poate cuprinde evenimente care au loc pe și în afara proprietății companiei.

Protecția Muncii Brăila clasifică accidentele de muncă

Accidentul suferit înainte sau după terminarea lucrului, în conformitate cu normele de protecție a muncii, este clasificat ca accident în conformitate cu legislația privind protecția muncii în vigoare.

Sunt considerate accidente de muncă situațiile în care:

-victima preia sau predă uneltele de muncă, locul de muncă, echipamentele, ori materialele de lucru;

-angajații își schimbă îmbrăcămintea personală, munca individuală, echipamentul de protecție sau orice alt echipament.

Un accident la locul de muncă poate provoca orice tip de rănire, boală sau chiar deces, precum și vătămare fizică sau psihică (sau ambele).

Evenimentele frecvente care ar putea fi clasificate drept accidente la locul de muncă sunt enumerate de specialiștii Protecția Muncii Brăila:

  • Atacurile oamenilor sau chiar ale animalelor.
  • Orice cazuri de otrăvire acută.
  • Alunecări sau căderi pe casele scărilor sau pe trotuare.
  • Accidentele suferite în timpul utilizării oricărui mijloc de transport.

Evaluarea Riscurilor Brăila efectuează analiza riscurilor

Un accident de muncă provoacă vătămare
Un accident de muncă provoacă vătămare

Asigurarea faptului că angajații sunt în siguranță la locul de muncă este obligația angajatorului.

După un nou dezastru, companiile își pot examina amănunțit riscurile pentru a afla ce a mers prost. Este esențial să știm de ce măsurile de siguranță sau protocoalele au eșuat, dacă vreuna dintre ele a eșuat.

Evaluarea Riscurilor Brăila recomandă companiilor să țină frecvent evidența accidentelor la locul de muncă și apoi să efectueze analiza riscurilor pentru a stabili ce a mers prost.

Mai multe accidente care au loc în condiții similare sunt un semn flagrant că procedurile de management al riscurilor și controalele de siguranță sugerate de specialiștii Protecția Muncii Brăila sunt ineficiente.

Măsuri obligatorii pentru siguranța angajaților

Companiile trebuie să ia măsuri pentru a crește siguranța angajaților, iar cea mai bună modalitate de a face acest lucru este:

-să documenteze un eveniment;

-să îl investigheze pe deplin;

-să sugereze măsuri de protecție pentru a se asigura că nu se va repeta.

Este esențial să documentăm accidentele de muncă din motive morale și legale. Organizațiile specificate de către legislația în protecția muncii trebuie să efectueze documentarea și raportarea accidentelor.

Protecția Muncii Brăila amintește că aceste acțiuni sunt obligatorii în special atunci când:

-există un accident care are ca rezultat o rănire;

-accidentul a fost legat de muncă;

-este o vătămare specificată, raportabilă.

Companiile trebuie să furnizeze un raport detaliat al incidentului

Chiar dacă accidentele la locul de muncă nu se termină întotdeauna cu răniri, ele oferă totuși informații valoroase care pot ajuta anchetatorii să descopere în primul rând ce a cauzat accidentul.

După cum s-a stabilit anterior, un accident de muncă provoacă vătămare sau deces. Angajatorul trebuie să fie informat despre această situație, iar apoi să informeze autoritățile locale.

Organizația trebuie să furnizeze un raport care să detalieze circumstanțele din jurul incidentului, inclusiv verificarea pentru a vedea dacă angajatorii și angajații respectau legile și standardele de conduită relevante.

Conform inspectorilor Protecția Muncii Brăila, este esențial să fie recunoscute orice posibile noi probleme de sănătate și securitate și să fie luate măsurile adecvate.

Evitați acțiunile în justiție, amenzile sau alte sancțiuni!

Este esențial pentru companii să documenteze și să dezvăluie incidentele la locul de muncă, deoarece acest lucru scade probabilitatea acțiunilor în justiție, a amenzilor sau a altor sancțiuni.

Dacă o companie nu oferă un mediu de lucru sigur pentru angajații săi, angajații pot solicita compensații sau corporația poate fi supusă unei acțiuni legale.

Întocmirea documentației pentru accidentele de muncă și implementarea măsurilor de siguranță în companii este specialitatea experților Protecția Muncii Brăila.

Solicitați chiar astăzi o întâlnire cu unul dintre consilierii noștri, iar problemele companiei vor deveni ale noastre!