Protecția Muncii Caraș-Severin

Protecția ochilor și a feței recomandată de Protecția Muncii Caraș-Severin
Protecția ochilor și a feței recomandată de Protecția Muncii Caraș-Severin

Protecția Muncii Caraș-Severin atenționează personalul din laboratoarele chimice că, atunci când lucrează cu materiale periculoase, trebuie să poarte întotdeauna echipamente de protecție pentru ochi.

Pentru toate activitățile în care se utilizează substanțe chimice, care ar putea duce la rănirea ochilor, este necesară protecția ochilor și a feței (de exemplu, corozive, formaldehidă și clorură de metilen).

Protecția Muncii Caraș-Severin recomandă purtarea EIP

Toți membrii personalului din laboratoarele chimice trebuie să aibă acces la protecția corectă a ochilor și a feței, iar responsabilitatea angajatorului este să asigure aceste EIP lucrătorilor.

Orice echipamente pentru protecția feței și a ochilor sunt obiecte personale care trebuie date doar unei singure persoane odată, spun experții Protecția Muncii Caraș-Severin.

Tipurile de echipamente de protecție includ:

  • Ochelarii de protecție cu ventilație indirectă
  • Ecranele faciale purtate peste ochelarii de protecție în timpul operațiunilor care includ:

-orice cantitate de acid fluorhidric;

-turnarea substanțelor corozive în volume mai mari de un litru;

-umplerea sau distribuirea azotului lichid.

Când se lucrează cu cantități modeste de substanțe chimice sau materiale biologice, care nu provoacă leziuni oculare sau pericole de impact de la mașini, se pot purta simpli ochelari de protecție.

Evaluarea Riscurilor Caraș-Severin analizează riscurile potențiale

Protecție eficientă a ochilor
Protecție eficientă a ochilor

În comparație cu ochelarii de protecție, ochelarii de vedere oferă mai puțină protecție împotriva leziunilor oculare.

Pe baza evaluării riscurilor pericolelor muncii, se alege tipul adecvat de protecție a ochilor. Protocolul scris de siguranță al laboratorului trebuie să includă exact protecția ochilor necesară.

Echipa Evaluarea Riscurilor Caraș-Severin ia în considerare următoarele riscuri potențiale pentru ochi și față: riscuri chimice, corozive, biologice, radiații optice, materiale radioactive, praf, căldura sau strălucirea.

Atunci când o tehnică de lucru are potențialul pentru mai multe riscuri, trebuie asigurată o protecție eficientă împotriva nivelului maxim al fiecărui risc. Mai sunt cunoscute ca posibile riscuri:

-substanțele ușor de absorbit prin piele;

-substanțele cunoscute că provoacă leziuni oculare;

-sursele de lumină de mare intensitate, lasere, lămpi ultraviolete sudare, lipire, tăiere, cuptoare, tratare termică;

-formele lichide;

-mașini sau procese în care ar putea exista orice mișcare a sculelor, elementelor mașinii sau a particulelor;

-pericolele electrice de tip arc electric;

– utilizarea de dispozitive de protecție cu cadru metalic în zonele cu risc electric;

-temperaturile ridicate care ar putea duce la arsuri faciale, leziuni oculare sau aprinderea EIP.

Protecția ochilor trebuie păstrată într-o stare de igienă

Instrucțiunile privind întreținerea, aplicarea și restricțiile trebuie să facă parte din instruirea specifică personalului din laboratoare.

Contactul direct cu substanțe chimice sau alte materiale periculoase poate duce la deteriorarea ochilor. Pe măsură ce lentilele de protecție a ochilor sunt zgâriate sau deteriorate, acestea trebuie înlocuite.

Când substanțele chimice intră în contact cu ochii sub formă de stropi, ceață sau vapori, pot rezulta daune grave și ireparabile, aflăm de la inspectorii Protecția Muncii Caraș-Severin.

Aceste accidente se întâmplă atunci când oamenii nu folosesc ochelari de protecție sau când poartă un tip greșit de protecție pentru ochi și sunt expuși la substanțele din jur.

Ecranele faciale sunt scuturi secundare pentru protecția feței

Este esențial să fiți conștienți de locația stațiilor de spălare a ochilor de urgență și de cum să ajungeți la ele cu o vedere limitată atunci când lucrați cu sau în jurul produselor periculoase.

Principalele măsuri de protecție menite să protejeze ochii de stropii de lichide sau substanțe chimice, ceață usturătoare și vapori sunt ochelarii de protecție.

Aceste echipamente de protecție creează un sigiliu în jurul ochilor pentru a-i proteja și pentru a împiedica lucrurile și lichidele să intre acolo.

Ecranele faciale, care sunt purtate deasupra ochelarilor de protecție, sunt scuturi secundare concepute pentru a proteja întreaga față de expunerea la pericole chimice.

Atunci când alegeți protecția ochilor, confortul și potrivirea sunt factori cheie

Potrivirea protecției ochilor trebuie să fie perfectă pentru a oferi o protecție eficientă, deoarece trăsăturile individuale ale feței pot interfera cu ochelarii de vedere.

Protecția ochilor nepotrivită nu va oferi nivelul de protecție pentru care a fost destinată. Poate fi necesar să existe o varietate de mărci și modele de ochelari accesibile.

Protecția ochilor este de obicei oferită într-o gamă largă de modele și dimensiuni, prin urmare ar trebui să se acorde atenție alegerii mărimii potrivite pentru o anumită persoană.

Alegeți ochelarii de protecție disponibili în magazinul de echipamente de protecție al Protecția Muncii Caraș-Severin!