PaginiStiriVideoCOR SERVICIU CLIENTI : 0748.028.457 [email protected]
RSGE Stiri Salarizare Propunere proiect pentru legea salarizarii in sectorul bugetar
Propunere proiect pentru legea salarizarii in sectorul bugetarUltima actualizare: 2015-07-29 14:17:36
Romanii vor avea o noua lege a salarizarii, care va putea fi implementata, treptat, in 2-3 ani.
Guvernul propune pentru legea salarizarii un salariu incepand de la 1.200 de lei pana la 22.000 de lei, in functie de cinci clase de salarizare, care sa includa muncitori necalificati cu un salariu minim brut de 1.200 de lei, persoane cu studii medii fara bacalaureat, persoane cu studii medii cu bacalaureat, persoane cu studii superioare de scurta perioada si persoane cu studii superioare de lunga durata.
Legea salarizarii bugetarilor va fi finalizata si supusa dezbaterii la inceputul lunii septembrie, dupa reexaminarea si adoptarea Codului Fiscal, a anuntat Liviu Dragnea, presedinte interimar PSD.
Trebuie să ne aliniem la salariile care există și în alte state membre, unde prețurile produselor sunt la un anumit nivel, unde se dorește să existe într-adevăr un trai decent, a declarat Rovana Plumb cu privire la legea salarizarii. Ea a mai adaugat ca legea salarizarii propuse urmareste echitatea si combaterea coruptiei in intregul sistem bugetar.
Ministrul muncii precizeaza ca aproximativ 1.200.000 de bugetari vor beneficia de schimbare la legea salarizarii, iar 900.000 dintre ei vor beneficia de o crestere medie de 71% a salariului.
Potrivit proiectului pentru legea salarizarii, salariul din invatamant incepe de la 1.359 lei pana la 7.868, in functie de studii, vechime si grad didactic.
Legea salarizarii prevede pentru un medic rezident o remuneratie de pana la 3.409 lei.
Personalul din domeniul sanitar va primi sporuri in functie de activitatea desfasurata si conditiile in care lucreaza acestia. De exemplu, pentru zilele de sarbatoare sau de repaus in care se lucreaza in domeniul sanitar se vor acorda sporuri de 100% .
Articolul 4 din proiectul de lege prevede ca ‘’raportul intre cel mai mic si cel mai mare salariu de baza este de la 1 la 18’’.
Legea salarizarii este subiectul mai multor controverse, deoarece in prezent salariile bugetarilor sunt calculate in functie de un coeficient, cel mai mic salariu avand coeficientul 1, iar cel mai mare salariu coeficientul 15, pe diverse functii. Noul proiect de lege inlocuieste coeficientii pentru calculul salariilor cu valori numerice.
Te-ar mai putea interesa :
• Cand se acorda salariul minim de 1200 lei pentru studii superioare?
Cand se acorda salariul minim de 1200 lei pentru studii superioare? Auzim foarte des pareri numeroase cu privire la salariul minim de 1200 de lei pentru cei cu studii superioare. Din pacate, exista numerosi amatori care vor sustine clar si raspicat ca angajatorii nu au voie sa acorde mai putin de Vezi toate stirile din categoria Salarizare
Ultimele noutatiSpecificitatea SSM Ce este, până la urmă, Securitatea și sănătatea în muncă? Ce trebuie să înțeleg, ce trebuie să rețin, ce pot da la o parte din toată această informație stufoasă și gr
Citeste mai departe Cauti un evaluator de risc pentru compania ta? Daca esti in cautarea unui evaluator de risc pentru compania, organizatia sau institutia pe care o conduci, trebuie sa stii ca esti la un telefon distanta de un specialist in acest domeniu. Probabil
Citeste mai departe Mintea neinteleasa Verificam cele mai puternice echipamente folosite pe fiecare loc de muncă. Se impiedica, cad si isi lovesc masinile în timp ce privesc în jos concentrati asupra telefoanelelor mobile. Ac
Citeste mai departe
ProtectiaMuncii-EvaluareRisc.ro: Abilitare Cariere Despre noi Ghid alegere stingatoare Intrebari frecvente Legislatie Parteneri Utile Contact
Suntem pe:
Tel: 0748.028.457