Acasăechipamente psiSiguranța la incendiu la locul de muncă: 3 sfaturi pentru prevenire

Siguranța la incendiu la locul de muncă: 3 sfaturi pentru prevenire

Date:

Articole asemanatoare

spot_imgspot_img

Incendiile la locul de muncă sunt devastatoare pentru viață și operațiuni. Protejați-vă organizația de flăcări cu sfaturile noastre de prevenire a incendiilor.

Puține scenarii sunt mai înfricoșătoare decât un incendiu la locul de muncă. Imprevizibil, care pune viața în pericol și greu de recuperat, un incendiu major la locul de muncă poate perturba operațiunile timp de săptămâni sau chiar luni. Ca să nu mai vorbim de faptul că viețile oamenilor tăi sunt în pericol și este responsabilitatea ta să-i protejezi cu planuri de acțiune de urgență . Doar detectoarele de fum nu sunt suficiente.

3 sfaturi pentru siguranța la incendii la locul de muncă: prevenire și acțiune

1. Atribuiți roluri de siguranță la incendii

Dacă organizația dvs. nu a desemnat cel puțin o persoană (ideal, o echipă de oameni) pentru a supraveghea siguranța la incendii, aceasta ar trebui să fie prima prioritate a organizației dvs.

Fiecare afacere ar trebui să găsească cel puțin o persoană care să se ocupe de acest lucru. Oamenii cei mai potriviți pentru acest rol sunt managerul de birou al companiei dvs., managerul de unități, managerul de siguranță sau managerul de resurse umane.

Servicii profesioniste de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

2. Identificați riscurile la locul de muncă

Amenințarea majorității incendiilor la locul de muncă ar putea fi stinsă cu mult înainte de scânteia inițială. De fapt, există o varietate de factori care pun o afacere la un risc mai mare de apariție a unui foc. Deși următoarea listă nu este completă, ea acoperă cele mai comune pericole de incendiu la locul de muncă :

  • Aparate de gatit 
  • Echipament electric 
  • Prize de alimentare și alte pericole electrice 
  • Echipamente de iluminat 
  • Încălzitoare 
  • Echipamente de birou/divertisment 

3. Acordați atenție zonelor predispuse la aprinderea unui incendiu

Deoarece există factori diferiți de la o industrie la alta, nu există un standard pentru siguranța împotriva incendiilor la locul de muncă care să funcționeze peste tot. Acestea fiind spuse, există zone comune în multe medii de lucru convenționale care ar trebui privite ca riscuri mai mari.

Ai nevoie de un stingător?

Comandă unul acum!

Abonează-te

- Nu ratati nici-un articol - notificare

- Puteti obține acces deplin la conținutul nostru premium

- Navigați gratuit cu până la 5 dispozitive simultan

Ultimele articole