PaginiStiriVideoCOR SERVICIU CLIENTI : 0748.028.457 contact@rsge.ro
RSGE Grupe majore Subgrupe majore Grupe minore Grupe de baza
Coduri COR 2013, Revisal
Introdu o meserie sau un cod COR in campul de mai jos
COR 2018 Clasificarea ocupatiilor din Romania214 – Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)7 grupe de baza
Grupa minora 214 face parte din– Subgrupa majora 2 – Specialisti in diverse domenii de activitate– Grupa minora 21 – Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.
2141 – Ingineri tehnologi si de productie Inginerii tehnologi si de productie conduc cercetari si proiecteaza, organizeaza si supervizeaza construirea, functionarea si intretinerea instalatiilor. Acestia stabilesc programe pentru coordonarea activitatilor de productie, de evaluare a eficientei costurilor si a sigurantei.
2142 – Ingineri constructori Inginerii constructori conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza direct activitatea de constructii, gestioneaza functionarea si intretinerea structurilor de inginerie civila sau studiaza si ofera consultanta cu privire la aspectele tehnologice ale anumitor materiale.
2143 – Ingineri in domeniul protectiei mediului Inginerii in domeniul protectiei mediului conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza activitatea de implementare a solutiilor pentru prevenirea, controlarea si remedierea efectelor negative ale activitatii umane asupra mediului inconjurator, utilizand o varietate de discipline ingineresti. Acestia coordoneaza efectuarea de evaluari ale mediului privind proiectele de constructii si de inginerie civila si aplica principii de inginerie pentru a controla poluarea, reciclarea si eliminarea deseurilor.
2144 – Ingineri mecanici Inginerii mecanici conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza direct productia de masini, avioane, nave, utilaje si instalatii industriale, echipamente si sisteme, ofera consiliere si coordoneaza direct activitatea de functionare, intretinere si reparare a acestora, studiaza si consiliaza cu privire la aspectele mecanice ale anumitor materiale, produse sau procese.
2145 – Ingineri chimisti Inginerii chimisti desfasoara activitati de cercetare si dezvoltare, coordoneaza direct si avizeaza procesele chimice aplicate la scara comerciala si productia diferitelor substante si elemente (articole), cum ar fi petrol brut, derivate petroliere, produse alimentare si bauturi, medicamente sau materiale sintetice. Acestia coordoneaza direct activitatea de intretinere si reparatie a utilajelor si echipamentelor chimice, studiaza si ofera consultanta cu privire la aspectele chimice ale anumitor materiale, produse sau procese.
2146 – Ingineri mineri, petrolisti, metalurgisti si asimilati Inginerii minieri, petrolisti, metalurgisti si asimilati desfasoara activitati de cercetare, proiectare, dezvoltare si mentinere la scara comerciala a metodelor de extractie a metalelor din minereurile lor sau a mineralelor, apei, petrolului ori a gazului din sol, precum si de dezvoltare de noi aliaje, ceramice sau alte materiale, studiaza si ofera consultanta cu privire la aspectele miniere ori metalurgice ale anumitor materiale, produse sau procese.
2149 – Ingineri si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii ingineri neclasificati in grupa minora 214 – Ingineri (exclusiv in electrotehnologie) sau in grupa minora 215 – Ingineri in electrotehnologie. De exemplu, grupa include pe cei care desfasoara activitati de cercetare, recomanda sau dezvolta proceduri ingineresti si solutii privind siguranta la locul de munca, inginerie biomedicala, optica, materiale, producerea de energie nucleara si explozibile.
Ultimele noutatiSpecificitatea SSM Ce este, până la urmă, Securitatea și sănătatea în muncă? Ce trebuie să înțeleg, ce trebuie să rețin, ce pot da la o parte din toată această informație stufoasă și gr
Citeste mai departe Cauti un evaluator de risc pentru compania ta? Daca esti in cautarea unui evaluator de risc pentru compania, organizatia sau institutia pe care o conduci, trebuie sa stii ca esti la un telefon distanta de un specialist in acest domeniu. Probabil
Citeste mai departe Mintea neinteleasa Verificam cele mai puternice echipamente folosite pe fiecare loc de muncă. Se impiedica, cad si isi lovesc masinile în timp ce privesc în jos concentrati asupra telefoanelelor mobile. Ac
Citeste mai departe
ProtectiaMuncii-EvaluareRisc.ro: Abilitare Cariere Despre noi Ghid alegere stingatoare Intrebari frecvente Legislatie Parteneri Utile Contact
Suntem pe:
Tel: 0748.028.457