AcasăPSIMăsurile de precauție folosite împotriva incendiilor

Măsurile de precauție folosite împotriva incendiilor

Date:

Articole asemanatoare

spot_imgspot_img

Măsurile de precauție folosite împotriva incendiilor reprezintă orice acțiune întreprinsă pentru a reduce riscul ca proprietatea sau viața umană să fie deteriorată de un incendiu.

Acestea implică adoptarea și instalarea de politici și echipamente PSI care sunt concepute pentru a evita un incendiu, precum și a celor menite să controleze un incendiu în cazul în care ar avea loc.

Măsurile de precauție garantează siguranța locuitorilor clădirilor

Termenul „măsurile de precauție împotriva incendiilor” descrie elementele structurale și tehnologia care sunt utilizate pentru a garanta că locuitorii clădirii pot părăsi clădirea și se pot aduna într-o zonă sigură în caz de incendiu.

Măsurile de precauție pentru un incendiu general includ măsuri cum sunt:

  • Elaborarea de planuri de urgență, crearea căilor de evacuare, luarea măsurilor de precauție pentru a rămâne pe loc și efectuarea procedurilor de reunire.
  • Înființarea și întreținerea instrumentelor de stingere a incendiilor precum sistemele automate de stingere a incendiilor.
  • Punerea în alarmă de incendiu.

Gradul de risc determină măsurile de precauție la locul de muncă

Toate căile de evacuare în caz de urgență trebuie să fie marcate clar, nestingherite și bine etichetate, astfel încât oamenii să le poată urma cu ușurință în caz de urgență.

Este important ca structura clădirii sau instalațiile de lucru să aibă elementele structurale necesare pentru a limita răspândirea incendiului suficient de mult pentru ca oamenii să poată scăpa în siguranță.

Gradul de risc legat de un anumit loc de muncă determină măsurile de precauție împotriva incendiilor care sunt necesare în acel loc de muncă în ceea ce privește sănătatea și securitatea în muncă.

Industriile care nu manipulează materiale inflamabile, cum ar fi cele care gravitează în jurul muncii de birou, necesită de obicei doar măsurile de precauție generale.

Daunele provocate de incendii continuă să fie însemnate

Reguli de siguranță la incendiu
Reguli de siguranță la incendiu

Când vine vorba de procedurile de siguranță la incendiu, sectoarele industriale de procesare, precum industria petrochimică, sunt supuse unor reglementări mai stricte.

Măsurile de protecție împotriva incendiilor la locul de muncă au avut efecte pozitive asupra reducerii frecvenței incendiilor și pagubele pe care acestea le provoacă.

Pierderile cauzate de incendiu continuă, însă, să fie o sursă substanțială de pierderi economice și decese civile atât la domiciliu, cât și la locul de muncă.

Autorizație PSI
Autorizație PSI

Măsurile de adăpostire și de evacuare

Principalul mod în care autoritățile de reglementare în securitate și sănătate la locul de muncă impun companiilor cerințe de siguranță la incendiu este prin utilizarea obligatorie a măsurilor de incendiu.

Totuși, toți angajatorii sunt obligați să se asigure că angajații pot evacua în siguranță spațiile de lucru în caz de incendiu.

  • Tipul de măsuri de precauție împotriva incendiilor care sunt necesare într-un anumit loc de muncă depinde de cantitatea și natura pericolului care este prezent în acel loc de muncă.
  • Lucrătorii trebuie să poată urma o cale nestingherită către o ieșire și acea cale trebuie să fie desemnată corespunzător cu indicatoare vizibile în circumstanțe de incendiu pentru a oferi un mijloc sigur de evacuare.
  • Structura imobilului trebuie să fie, de asemenea, realizată din materiale care să încetinească răspândirea incendiului, oferind suficient de mult timp pentru ca angajații să fugă.

Standardele de siguranță stabilesc regulile pentru protecția împotriva incendiilor

Muncitorilor trebuie să li se ofere opțiunea de a se adăposti în situații specifice în care părăsirea unei clădiri nu este o opțiune, cum ar fi pe platformele petroliere.

Angajatorii sunt acum obligați să respecte reglementările de siguranță la incendiu stabilite de o serie de grupuri guvernamentale și neguvernamentale.

Numeroasele standarde ale legislației de protecție împotriva incendiilor servesc drept bază pentru multe reguli de siguranță la incendiu.

Specialiștii companiei noastre sunt pregătiți să ofere consiliere și asistență pe timpul implementării măsurilor de siguranță împotriva incendiilor.

Contactați-i chiar astăzi pentru vă asigura personalul, dar și compania de riscul de incendiu!

Abonează-te

- Nu ratati nici-un articol - notificare

- Puteti obține acces deplin la conținutul nostru premium

- Navigați gratuit cu până la 5 dispozitive simultan

Ultimele articole