Home

Protectia muncii

Cere oferta personalizata aici: [email protected]

Lumea muncii se schimba cu viteza mare, ceea ce poate conduce la aparitia unor noi categorii de riscuri sau la modificarea felului de a gestiona nevoile de protectia muncii. Acest lucru are implicatii asupra locurilor de munca si asupra sistemului de Protectia muncii.

Oferta de Servicii Protectia Muncii

De ce Protectia Muncii?

Legislatia romaneasca si cea europeana in protectia muncii reglementeaza activitatile companiilor dupa o serie de norme obligatorii pentru angajat si angajator. Promovarea in domeniul Protectia muncii reprezinta efortul concentrat al angajatorilor, lucratorilor si al întregii societati pentru îmbunatatirea sanatatii si a bunastarii oamenilor la locul de munca.

Reducerea costurilor de asistenta medicala se obtin prin promovarea pentru protectia muncii ce aduce beneficii atat pentru lucratori, cat si pentru angajator prin cresterea productivitatii muncii.

Promovarea efectiva pentru protectia muncii se realizeaza atunci cand:

-Actiunile se realizeaza bazate pe conditiile de sanatate si a necesitatilor angajatorului
-Sunt implicati toti beneficiarii acestor actiuni din cadrul companiei
-Promovarea pentru protectia muncii urmareste îmbunatatirea calitatii vietii si conditiilor de munca, concentrandu-se în acelasi timp pe comportamentul individual al lucratorilor
-Actiunile privind protectia muncii sunt integrate în practicile de management si cele zilnice ale companiei.
Desi se depun eforturi considerabile, numarul accidentelor de munca si al bolilor profesionale ramane ridicat, iar costurile pe care acestea le implica pentru societate, întreprinderi si persoane este destul de mare. Este arhicunoscut faptul ca un management eficient pentru protectia muncii este strans legat de profitabilitate si excelenta în afaceri dar si faptul ca investitiile în domeniul protectia muncii isi pun amprenta asupra imbunatatirii performantelor întreprinderilor.

Accidentele de munca pot avea, in mod deosebit pentru intreprinderile mici, un impact financiar major, daca discutam de exemplu despre pierderile de productie si venituri sau despre numarul de zile de lucru pierdute prin concedii medicale si pot fi exprimate cu usurinta în termeni financiari.

Întreprinderile trebuie sa cunoasca nu numai aspectele legate de costurile pe care le implica accidentele de munca, dar si pe cele referitoare la beneficiile pe cere le poate aduce un management adecvat pentru protectia muncii.

Care sunt beneficiile aduse de asigurarea unor bune condiţii de protectia muncii?

Angajatii sănătoşi sunt mai productivi şi obţin produse de calitate superioară;
Un număr redus de accidente ÅŸi îmbolnăviri contribuie la reducerea absenteismului, asadar la costuri mai mici ÅŸi reducerea întreruperilor procesului de producÅ£ie;
Un numar redus de accidente ÅŸi îmbolnăviri este direct proportional cu mai puÅ£ine daune ÅŸi mai puÅ£ine riscuri în termeni de responsabilitate pentru protectia muncii.
Protectia muncii presupune pentru angajator si angajat cunoasterea unor concepte esentiale:

Un pericol este orice poate cauza o vatamare. Pericolele pot afecta persoane, proprietati, procese si pot determina accidente ,îmbolnaviri, pierderi de productie, deteriorari ale echipamentelor .

Riscul profesional face referire la probabilitatea si gravitateaunei vatamari sau îmbolnaviri care apare ca o consecinta a expunerii la un pericol.

Primul obiectiv urmarit in evaluarea riscurilor profesionale este protejarea sanatatii si securitatii in munca a lucratorilor. Evaluarea riscurilor pentru protectia muncii ajuta la scaderea posibilitatii de vatamare a lucratorilor si de afectare a mediului ca urmare a activitatilor legate de munca.

Conform prevederilor legislaÅ£iei din domeniul protectia muncii, toÅ£i angajatorii trebuie să evalueze riscurile în mod periodic.

Ce este o evaluare a riscurilor pentru protectia muncii?

Evaluarea riscurilor se referă la procesul de identificare a riscurilor pentru protectia muncii lucrătorilor, cauzate de pericolele existente la locul de muncă.

Care este scopul evaluării riscurilor pentru protectia muncii?

Evaluarea riscurilor referitoare la protectia muncii este o buna practica pentru ca permite luarea de masuri eficiente în vederea protejarii sanatatii lucrătorilor. Procesul de prevenire a accidentelor începe cu reducerea si, pe cat se poate, cu eliminarea completa a riscurilor potentiale, fiind urmat de aplicarea masurilor de protectia muncii colectiva si individuala. Prin identificarea pericolelor si evaluarea riscurilor in protectia muncii, angajatorul sau persoana care are controlul asupra activitătii ar trebui sa poata:

Sa ia o decizie cu privire la masurile de protectia muncii cerute,
Sa verifice daca masurile de protectia muncii aplicate sunt potrivite;
Sa stabileasca prioritatile pentru orice alte masuri de protectia muncii ulterioare cerute;
Sa demonstreze ca s-a luat o hotarare în cunostinta de cauza privind protectia muncii lucratorilor
Sa verifice daca s-a realizat o îmbunatatire in protectia muncii lucratorilor.
Evaluarea riscurilor pentru protectia muncii

Evaluarea riscurilor in protectia muncii trebuie sa corespunda pericolelor, riscurilor si eventualelor daune.

Evaluarea riscurilor in protectia muncii trebuie:

sa identifice eventualele pericole;
sa identifice lucratorii care se pot expune la aceste pericole;
sa estimeze riscurile ;
sa precizeze daca riscurile pot fi sau nu eliminate;
sa ia o decizie în legatura cu masurile suplimentare necesare pentru prevenirea si reducerea riscurilor in protectia muncii.
Asadar , atat timp cat protectia muncii este asigurata de personal calificat si responsabil,managerul de companie se poate gandi la succesul afacerii. Reliable Solutions Group vine in sprijinul companiei dumneavoastra ajutandu-va sa identificati domeniile in care se impune protectia muncii , cu servicii complete, de la consultanta, evaluare riscuri, intocmirea documentatiei pana la echipamente de protectia muncii.

Cere oferta personalizata aici: [email protected]