Acasăechipamente psiCe este un furtun PSI?

Ce este un furtun PSI?

Date:

Articole asemanatoare

Expunerea la zgomot influențează negativ activitatea muncitorilor

Expunerea la zgomot, la niveluri ridicate, poate duce la...

Ce companii au nevoie de stingător de incendiu?

Toate companiile ar trebui să aibă stingător de incendiu...

Măsurile de precauție folosite împotriva incendiilor

Măsurile de precauție folosite împotriva incendiilor reprezintă orice acțiune...

Stingătoare: 4 lucruri pe care trebuie să le știi

Stingatoare de incendiu: ce trebuie să știi despre acestea Extinctoarele...

Echipamentul rezistent la flacără trebuie purtat acolo unde există pericol de incendiu

Echipamentul rezistent la flacără trebuie purtat de oricine lucrează...
spot_imgspot_img

Un furtun PSI este un furtun care a fost proiectat pentru a face față unei presiuni foarte ridicate, astfel încât să poată fi folosit pentru a livra rapid apă dintr-un hidrant la un incendiu.

Furtunurile de incendiu sunt extrem de robuste și puternic întărite, deoarece trebuie să poată funcționa la niveluri de presiune mare.

Aceste furtunuri sunt vândute de companii care produc echipamente de stingere a incendiilor și pot fi destul de costisitoare.

Capacitatea de a livra apă sau substanțe ignifuge chimice la un incendiu este o parte esențială a combaterii unui incendiu, atât pentru a opri focul, cât și pentru a preveni răspândirea acestuia.

De când sunt folosite furtunurile de incendiu?

Cele mai vechi versiuni ale furtunului de incendiu datează din jurul anilor 1600, când olandezii au dezvoltat pentru prima dată acest instrument de stingere a incendiilor ca înlocuitor pentru brigăzile cu găleți.

De-a lungul timpului, furtunul de incendiu a evoluat pentru a gestiona mai multă presiune, furtunurile cu o mare varietate de lățimi fiind disponibile pentru diferite scopuri.

Cum funcționează un furtun PSI?

Un capăt al furtunului este proiectat pentru a se conecta la o sursă de apă, unele furtunuri având adaptoare pentru a se potrivi diferitelor robinete. Celălalt capăt al furtunului are o duză care poate fi reglată pentru a modula forța curentului de apă.

Când un furtun de incendiu este umplut și duza este deschisă, presiunea poate fi suficientă pentru a doborî pe cineva, motiv pentru care pompierii lucrează adesea în perechi sau în grupuri cu un furtun.

În companiile mari sau clădirile predispuse la incendiu, furtunurile de incendiu sunt adesea instalate în puncte de acces convenabile de-a lungul pereților și conectate la o conductă verticală.

Dacă izbucnește un incendiu, cineva poate deschide compartimentul care găzduiește furtunul și îl poate porni, accesând rapid o sursă de apă care poate fi folosită pentru stingerea incendiului.

Aceste furtunuri de incendiu sunt pliate în mod clasic în stil acordeon pentru a le face ușor de instalat.

Cauți un furtun PSI pentru compania ta?

Alege din oferta noastră!

Abonează-te

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Ultimele articole